Peter:

peter

Sinds mei 2015 is Peter praktijkhouder van Fysio Centrum Vitaal.

In 2015 is Peter afgestudeerd als Master of Science in Manuele Therapie aan de SOMT in Amersfoort. Eerder was hij in 2010 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen waarna hij aan het werk ging bij fysiotherapie Grotenboer in Oosterwolde. Hij wilde zich na twee jaar werken meer specialiseren en dat heeft geleid tot de keuze voor de Master Manuele therapie. In 2015 kreeg Peter de kans om de praktijk waar hij werkte over te nemen. Deze kans heeft hij aangegrepen.

Bij Peter staan de klachten van de patiënt centraal.  Samen met de patiënt gaat hij op zoek naar een effectief en snel behandelplan volgens de nieuwste behandelmethodes. Tevens geeft Peter groepslessen in de Sportschool de Impuls. Bij groepslessen wordt gebruik gemaakt van fitness en cardio apparatuur. Ook heeft Peter zich de afgelopen jaren verder gespecialiseerd in hoofdpijnklachten en klachten aan het schoudergewricht. Hij is aangesloten bij het Schoudernetwerk Friesland.
(https://www.schoudernetwerkfriesland.frl/)

Jolanda:

Al meer dan 30 jaar is Jolanda fysiotherapeut en richt ze haar aandacht op de bekkenregio. Door de jaren heen heeft ze vele cursussen op dat gebied gevolgd en daarbij heeft ze in 2014 haar masteropleiding in de bekkenfysiotherapie behaald. Bekkenfysiotherapie heeft een uitdagende categorie patiënten (vrouwen, maar zeker ook mannen) De klachten zijn vaak complex en het oplossen van de problemen zijn een grote puzzel. Juist deze diversiteit en complexiteit spreekt haar erg aan. Samen met de patiënt probeert ze de puzzel op te lossen om tot een optimaal resultaat te komen.

Bekkenfysiotherapie is fysiotherapie bij bekkenklachten zoals:

 • Ongewild verlies van urine en/of ontlasting;
 • Niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten;
 • Moeizaam kwijt kunnen van ontlasting;
 • Verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen;
 • Pijn in de onderbuik, lies, rond de anus of de geslachtsdelen;
 • Pijn bij gemeenschap, als de klachten samenhangen met de bekkenbodem;
 • Begeleiding bij operaties in de onderbuik;
 • Bekkenpijn in de periode rond en na de zwangerschap en bevalling;
 • Begeleiding tijdens zwangerschap en bevalling.:

Gerrit:

Gerrit heeft eerst het CIOS in Heerenveen gevolgd en is in 2015 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Na zijn opleiding is hij bij verschillende praktijken aan het werk geweest. Tijdens zijn werk is hij zich gaan specialiseren in wervelkolom gerelateerde klachten. Hiervoor heeft hij diverse opleidingen en cursussen gevolgd, waaronder Mckenzie therapie en Mulligan Concept. Ook heeft hij ervaring met medical taping. 

Vorig jaar heeft Gerrit een cursus gedaan in shockwave therapie. Deze therapie kan ingezet worden bij; 

 • Schouderklachten met pijn en beperkte beweeglijkheid
 • Tenniselleboog (pijn aan de buitenkant van de elleboog) 
 • Golferselleboog (pijn aan binnenzijde van de elleboog)
 • Pijn aan de achillespees
 • Pijn langs de buitenzijde van het bovenbeen
 • Pijn bij knieschijf (Jumper’s knee)
 • Andere vormen van pees/ peesschede/slijmbeurs ontstekingen
 • Hielspoor

Hester:

Hester is afgestudeerd in 2000 bij de Hogeschool van Amsterdam. Een half jaar is zij gaan waarnemen om zich te oriënteren binnen de mogelijkheden van het vak fysiotherapie. Sinds het najaar van 2000 is zij werkzaam in de 1e lijns fysiotherapie setting.

Van januari 2008 tot september 2010 heeft zij zich verder gespecialiseerd als manueel therapeute bij de Transfergroep Rotterdam. Sinds augustus 2011 combineert Hester haar praktijk werkzaamheden met het docentschap voor de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam. In augustus 2015 startte zij haar promotie aan de Vrije Universiteit Brussel die zij combineerde met de werkzaamheden in de praktijk en docentschap. Eind april 2022 is zij gepromoveerd op het onderwerp over mensen met langdurig lage rugpijn. In de afgelopen jaren heeft zij veel kennis opgedaan op het gebied van chronische pijn en een luisterend oor voor hen ontwikkeld. Als mensen bij Hester komen, probeert zij altijd het probleem achter de persoon te weten te komen om vervolgens samen te bespreken hoe fysiotherapeutische het gezondheidsprobleem aan te pakken. Zij voelt zich bevoorrecht om de wetenschap en het docentschap te combineren met haar werkzaamheden in de praktijk.

Johan:

In 2021 is Johan afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool te Groningen. Vervolgens heeft hij een jaar gewerkt als fysiotherapeut in een praktijk te Heerenveen. Daarna heeft hij een jaar gewerkt in de woon-leefzorg en geriatrische revalidatie. Hier heeft hij ervaring opgedaan in longrevalidatie (COPD), hartrevalidatie, Claudicatio Intermittens (etalage benen), ALS, Parkinson en hersenbloedingen (CVA).Het leuke aan de fysiotherapie vindt hij om samen aan een doel te werken. Dit moet van beide kanten komen en hierin is geen enkele patiënt hetzelfde. Hij vindt het belangrijk om in mogelijkheden te denken en ervoor te zorgen dat patiënten ook na de behandelperiode hier nog profijt van hebben.

 

Janita:

In 2017 is Janita afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen. Daarna is ze twee jaar werkzaam geweest in een eerstelijnspraktijk in Assen. Hier heeft ze ervaring opgedaan met zowel orthopedische- als neurologische klachten. Het leuke aan fysiotherapie vindt ze het samen werken met de patiënt aan zijn/haar doel, vanuit een positieve benadering. Hierbij vindt ze het belangrijk dat de patiënt zich gehoord en vertrouwd voelt.