Peter:

peter

Sinds mei 2015 is Peter praktijkhouder van Fysio Centrum Vitaal.

In 2015 is Peter afgestudeerd als Master of Science in Manuele Therapie aan de SOMT in Amersfoort. Eerder was hij in 2010 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen waarna hij aan het werk ging bij fysiotherapie Grotenboer in Oosterwolde. Hij wilde zich na twee jaar werken meer specialiseren en dat heeft geleid tot de keuze voor de Master Manuele therapie. In 2015 kreeg Peter de kans om de praktijk waar hij werkte over te nemen. Deze kans heeft hij aangegrepen.

Bij Peter staan de klachten van de patiënt centraal.  Samen met de patiënt gaat hij op zoek naar een effectief en snel behandelplan volgens de nieuwste behandelmethodes. Tevens geeft Peter groepslessen in de Sportschool de Impuls. Bij groepslessen wordt gebruik gemaakt van fitness en cardio apparatuur. Ook heeft Peter zich de afgelopen jaren verder gespecialiseerd in hoofdpijnklachten en klachten aan het schoudergewricht. Hij is aangesloten bij het Schoudernetwerk Friesland.
(https://www.schoudernetwerkfriesland.frl/)


Geeske:

Geeske Buiten-de Jong werkt 10 jaar als fysiotherapeut.

Het samen op zoek gaan naar de sleutelfactoren en een oplossing vinden die bij de persoon en zijn situatie past vind ze het leukste en het belangrijkste in haar werk. Het menselijk lichaam werkt als een geheel en een oplossing van de klachten vereisen een totaal aanpak gericht op herstel en preventie.

Na  haar studie Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, die zij in 2002 afrondde, heeft ze de versnelde opleiding fysiotherapie gedaan aan de Hanze hogeschool in Groningen. In januari 2005 is ze afgestudeerd als Algemeen  Fysiotherapeut.

De afgelopen jaren heeft ze de volgende cursussen gevolgd:

 • Valtechnieken en valpreventie bij ouderen
 • Beweegkuur (ketenzorg bij Diabetes type 2)
 • Fysion
 • Mobilizing Awareness®: sensomotorische re-integratie
 • Ze geeft voorlichting over bekken(bodem)klachten tijdens en na de zwangerschap

Verder  heeft ze ervaring in de neurorevalidatie door haar werk op de CVA (herseninfarct) afdeling  in een revalidatiecentrum. Ook heeft zijn veel ervaring in Sportfysiotherapie.

Lisa:

In 2008 is Lisa afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Na haar afstuderen is ze begonnen als invalkracht en heeft zij ervaring opgedaan bij verschillende praktijken. Vervolgens is zij aan de slag gegaan bij de GGZ Drenthe. Na 8 jaren heeft ze de overstap gemaakt naar een eerstelijnspraktijk in Assen en later ook in Emmen. Bij deze praktijken heeft ze zich ontwikkeld als allround fysiotherapeut, en heeft ze cursussen gedaan waaronder handtherapie, dry needling en medical taping en heeft ze zich gespecialiseerd  tot oedeemtherapeut. Ze geniet er van om met mensen te werken, in alle fases van hun leven, want een goede kwaliteit van leven is voor iedereen belangrijk.

Jolanda:

Al meer dan 30 jaar is Jolanda fysiotherapeut en richt ze haar aandacht op de bekkenregio. Door de jaren heen heeft ze vele cursussen op dat gebied gevolgd en daarbij heeft ze in 2014 haar masteropleiding in de bekkenfysiotherapie behaald. Bekkenfysiotherapie heeft een uitdagende categorie patiënten (vrouwen, maar zeker ook mannen) De klachten zijn vaak complex en het oplossen van de problemen zijn een grote puzzel. Juist deze diversiteit en complexiteit spreekt haar erg aan. Samen met de patiënt probeert ze de puzzel op te lossen om tot een optimaal resultaat te komen.

Bekkenfysiotherapie is fysiotherapie bij bekkenklachten zoals:

 • Ongewild verlies van urine en/of ontlasting;
 • Niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten;
 • Moeizaam kwijt kunnen van ontlasting;
 • Verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen;
 • Pijn in de onderbuik, lies, rond de anus of de geslachtsdelen;
 • Pijn bij gemeenschap, als de klachten samenhangen met de bekkenbodem;
 • Begeleiding bij operaties in de onderbuik;
 • Bekkenpijn in de periode rond en na de zwangerschap en bevalling;
 • Begeleiding tijdens zwangerschap en bevalling.:

Kevin:

Kevin heeft altijd veel affiniteit met sport en interesse in het menselijke lichaam gehad. Via het CIOS in Heerenveen en de cursus sportmassage heeft dat uiteindelijk geleid tot de studie voor fysiotherapeut.

In 2017 is hij afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Aansluitend op de studie is hij 3,5 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeut in Heerenveen. In deze jaren heeft Kevin ervaring opgedaan in longrevalidatie (COPD), Hartrevalidatie, Dry Needling en orthopedische klachten.

In 2019 is Kevin gestart met de master musculoskeletale revalidatie aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, met als doel zich te specialiseren in orofaciaal therapie (kaak, nek en hals). Hij wil graag door middel van informatie en advies aan de patiënt de zelfredzaamheid en het vertrouwen in de behandeling vergroten. Hierbij vindt Kevin het belangrijk om “up to date” te blijven qua vakkennis en ervaring en te handelen aan de hand van recente ontwikkelingen binnen de fysiotherapie.

Gerrit:

Gerrit heeft eerst het CIOS in Heerenveen gevolgd en is in 2015 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Na zijn opleiding is hij bij verschillende praktijken aan het werk geweest. Tijdens zijn werk is hij zich gaan specialiseren in wervelkolom gerelateerde klachten. Hiervoor heeft hij diverse opleidingen en cursussen gevolgd, waaronder Mckenzie therapie en Mulligan Concept. Ook heeft hij ervaring met medical taping. 

Vorig jaar heeft Gerrit een cursus gedaan in shockwave therapie. Deze therapie kan ingezet worden bij; 

 • Schouderklachten met pijn en beperkte beweeglijkhied 
 • Tenniselleboog (pijn aan de buitenkant van de elleboog) 
 • Golferselleboog (pijn aan binnenzijde van de elleboog)
 • Pijn aan de Achillespees 
 • Pijn langs de buitenzijnde van het bovenbeen
 • Pijn bij knieschijf (Jumper’s knee)
 • Andere vormen van pees/ peesschade/slijnbeurs ontstekingen 
 • Hielspoor

 

Janita:

In 2017 is Janita afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen. Daarna is ze twee jaar werkzaam geweest in een eerstelijnspraktijk in Assen. Hier heeft ze ervaring opgedaan met zowel orthopedische- als neurologische klachten. Het leuke aan fysiotherapie vindt ze het samen werken met de patiënt aan zijn/haar doel, vanuit een positieve benadering. Hierbij vindt ze het belangrijk dat de patiënt zich gehoord en vertrouwd voelt.
 
Cursus:

 

 • Facilitatietechnieken binnen de neurorevalidatie